Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere OK

Kontakt os på 51 32 48 02 | E-mail: info@inges.dk

Logo

mc_1_750x346.jpg

Kørekort til motorcykel

Hos Inges Køreskole tilbyder vi undervisning i kørekort til kategori A - motorcykel. Vi tager hånd om hele forløbet, fra du starter til du står med dit MC-kort i hånden. Holdene starter løbende op fra marts måned.

De næste hold

Vi starter løbende nye hold op.

I listen til højre kan du se de næste planlagte hold for kørekort til motorcykel.

Du er altid velkommen til at kontakte os og spørge omkring hold og holdopstarter.

Du kan bruge vores online formular til at tilmelde dig et af vores hold.

Kort omkring forløbet

Teoriundervisningen er klasseundervisning med en fast tilknyttet lærer. Undervisningen består af følgende obligatoriske dele:

  • 29 lektioner teoriundervisning
  • 4 lektioner på manøvrebane
  • 13 lektioner på vej
  • 5 lektioner på køreteknisk anlæg

Manøvrebanen er beliggende i Frederiksværk på Hanehovedvej.

Kørelektionerne på vej starter fra Bolandsvang 9, hvor der vil være mulighed for at låne MC-tøj, hvis man ikke selv har. MC-støvler skal man dog selv stå for.

Køreteknik foregår på Køreteknisk Anlæg Sydsjælland.

Vi har mulighed for at lave hurtige forløb.

Hvad må jeg køre?!

Du får automatisk kørekort til motorcykel med sidevogn.

Pr. 19. januar 2013 er der trådt nye regler i kraft angående størrelser på motorcykler.

Som 18-årig kan man erhverve kørekort til lille MC kategori A1.

Som 20-årig kan man erhverve kørekort til mellemstor MC kategori A2.

Som 24-årig kan man erhverve kørekort til stor MC kategori A.

Man skal være opmærksom på at de regler som tidligere var gældende, med at man automatisk får lov til at køre stor MC efter 2 år, ikke længere er gældende. Man skal nu op til en ny praktisk prøve ("køreprøve") efter 2 års erfaring. Der er intet undervisningskrav.

Dvs. hvis man tager kørekort til A1 som 18-årig kan man som 20-årig gå til praktisk prøve på en A2 motorcykel og derved få ret til at køre en A2 MC. Hvis man som 20-årig har erhvervet kørekort til kategori A2 kan man efter 2 års erfaring gå til praktisk prøve på en motorcykel i kategori A, og derved få ret til at køre en A MC.

Sidst men ikke mindst kan man som 21-årig gå til prøve på en kategori A MC og få ret til at føre en trehjulet bil eller trehjulet MC med en motoreffekt på over 15 kW.

En lille motorcykel kategori A1 er: Maksimalt slagvolumen på 125 cm3 og maksimal motoreffekt på 11kW. Forholdet mellem motoreffekt og køreklar vægt må højst være 0,1kW/kg

En mellemstor motorcykel kategori A2 er: Maksimal motoreffekt på 35 kW. Forholdet mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,2 kW/kg. Må ikke være afledt af motorcykel med mere end den dobbelte maksimale motoreffekt.

Har du taget lille MC kørekort og ikke har haft 2 års erfaring inden 18. januar 2013 gælder der følgende regler: Når du har 2 års erfaring på lille MC og er fyldt 22 år kan du gå til køreprøve på en stor mc og herved få lov til at gøre en kategori A MC.

Interesseret i motorcykel

Tilmeld til hold